Svetska premijera nove Toyota Yaris GR Sport, sa performansama inspirisanim Gazoo Racing-om

TOYOTA ФИНАНС

Inspirisan performansama ekskluzivnog Yaris GRMN-a, novi Yaris GR SPORT je napravljen kako bi u Toyotin segment malih automobila uneo sportsko zadovoljstvo vožnje.

Iako prodaja započinje krajem 2018. godine, svetsku premijeru imaće na Sajmu automobila u Parizu, i biće prvi automobil sa GR SPORT specifikacijama lansiran u Evropi.


Uvođenje GR SPORT nivoa opreme je dodatan pokazatelj kako uspesi TOYOTA GAZOO Racing-a u međunarodnom motosportu direktno utiču na stvaranje nove generacije GR brendiranih putničkih vozila. Toyotin povratak na Svetsko reli prvenstvo (World Rally Championship) 2017. godine doveo je do razvoja vozila sa izuzetnim performansama - Yarisa GRMN, koji je pobrao sve pohvale i ostvario veliki prodajni uspeh s’ obzirom da su kupci “razgrabili” svih 400 primeraka i pre nego što je stigao u salone.


Novi GR SPORT direktno preslikava sportski uticaj GAZOO Racing-a u srce Yaris segmenta, pružajući uživanje u vožnji i sportski stil. Izmene inspirisane GRMN-om stavljaju akcenat na ogibljenje, dajući automobilu vrhunsku upravljivost i izuzetan odziv. Korišćeni su amortizeri Sachs Performance, slični onima u GRMN-u i pun (umesto cevastog) stabilizator radi postizanja dodatne krutosti.


Ovaj automobil se, takođe, odlikuje sportskim stavom, zahvaljujući tome što je razmak od tla smanjen za 11 mm u odnosu na standardni Yaris, dok je razmak između točkova i karoserije smanjen za 18 mm.