9 saveta za bezbedno putovanje

TOYOTA ФИНАНС

Koje provere na automobilu treba izvršiti pre vožnje leti

1. Kako proveriti da su vaše gume bezbedne?

Proveriti da gume (uključujući i rezervne) nemaju oštećenja, da je pritisak u gumama na preporučenom nivou i da su šare u najmanju ruku dublje od zakonski propisanog minimuma.

2. Kako proveriti da se motor neće pregrejati?

Proveriti sistem hlađenja na motoru da bi izbegli pregrejavanje. Postarajte se da je nivo rashladne tečnosti na maksimumu i proverite creva rashladne tečnosti pre nego što krenete na dugačak put. Za više informacija, molim vas kontaktirajte vašeg najbližeg ovlašćenog Toyota prodavca.

3. Kako proveriti da li vašem automobilu treba zamena ulja?

Povremeno proveravajte nivo ulja. Ako je vreme ili skoro da je došlo vreme za zamenu ulja, učinite to pre odlaska na put. Ako se pitate "koje ulje je pravo za moj automobil" onda kontaktirajte vašeg ovlašćenog Toyota prodavca.

4. Kako da proverite da vam radi klima uređaj?

Proverite klima uređaj na vašem automobilu pre odlaska na put. Držite ruke blizu ventilacionih otvora i osetite vazduh koji izlazi. Ako je tok hladnog vazduha iste temperature, onda je vaš klima uređaj najverovatnije u dobrom stanju.

5. Kako rasporediti prtljag u automobilu za dužu vožnju?

Postarajte se da su teški predmeti smešteni na pod prtljažnika iza zadnjih sedišta. Ako vam je potrebno više prostora, upotrebite krovni nosač i kutiju za prtljag koja se lako instalira za dodatni prostor za skladištenje. Ako vučete prikolicu ili čamac, pitajte profesionalca da vam instalira Toyota originalnu kuku za vuču. Konačno, ako vodite kućne ljubimce sa sobom, proverite da li je Toyotina pregrada za pse pravilno postavljena.

Otkrijte izbor Toyota letnjih dodataka za vaš auto.


Drugi korisni saveti za vaš bolji put.

6. Kako popraviti vidljivost u letnjoj vožnji?

Postarajte se da napunite tečnost za pranje vetrobranskog stakla do maksimuma, i koristite tečnost za pranje visokog kvaliteta kako bi vaše vetrobransko staklo bilo čisto i bez mrlja. Ako se staklo i dalje masti, proverite da li su vam brisači oštećeni, i stavite nove gume ako je potrebno. Nosite naočare sa gradual staklima ili polarizovanim sočivima kako bi se smanjio odsjaj i povećala jasnoća.

7. Kako ostati u pripravnosti tokom dugih vožnji?

Pravite 15-minutnu pauzu na svakih dva sata tokom vašeg dugog puta. Kako biste zadržali maksimalnu budnost, pravite pauzu za užinu, protegnite noge i uvek pijte puno vode da bi ostali hidrirani. Zabavite se tokom vožnje slušajući svoju plejlistu za putovanja ili ispratite vašu omiljenu emisiju sa Bluetooth® radia.

8. Kako održati automobil hladnim tokom letnjih dana.

Pokušajte da parkirate u hladovinu, ispod drveta ili pored zgrada kako bi izbegli neudoban povratak. Otvaranje prozora ili uključivanje vaše klime nekoliko minuta pre polaska će takođe rashladiti automobil. Za maksimalnu zaštitu, postavite toplotnu navlaku za vetrobran kako bi smanjili efekte snažne sunčeve svetlosti.

9. Kako zabaviti decu tokom dugih vožnji?

Zainteresujte ih za putovanje, pokažite im rutu na GPS navigacionom sistemu i ponesite multimedijalne uređaje za filmove, muziku i video igre u pokretu (ne zaboravite baterije i slušalice).