TOYOTA ФИНАНС

Istražite bezbednosne funkcije

Toyota Safety Sense je standard u svakoj Camry verzioji. Zato što je vaša bezbednost suštinska - nikada nije samo opcija.

Automatska duga svetla

Automatska duga svetča, deo paketa Toyote Safety Sense, projektovana su da optimizuju vidljivost tokom noćne vožnje za sve učesnike u saobraćaju. Kamera detektuje svetla nadolazećih vozila i odlazeći saobraćaj, istovremeno prateći osvetljenost ulične rasvete. Automatski prebacuju između dugih i kratkih svetslosnih snopova za sigurniju noćnu vožnju.
Pomoć u prepoznavanju saobraćajnih znakova

Pomoć u prepoznavanju saobraćajnih znakova, deo paketa Toyota Safety Sense, prati saobraćajne znakove ispred vozila, jasno prikazujući korisne informacije, kao što su trenutna ograničenja brzine ili ograničenja za preticanje, na novom TFT ekranu u boji u kokpitu. Sistem takođe obezbeđuje vizuelno i zvučno upozorenje ako ne pratite indikaciju saobraćajnog znaka.
Sistem za prepoznavanje sudara sa otktrivanjem pešaka

Sistem za prepoznavanje sudara sa otkrivanjem pešaka, deo paketa Toyota Safety Sense, kombinuje radar milimetarskog talasa s kamerom za otkrivanje drugih vozila na putu ispred vozila. Kada se otkrije mogućnost sudara, vozač je upozoren audio i vizuelnim upozorenjima, a aktivirana je pomoć pri kočenju. Ako se vozilo ne zaustavi na vreme, kočnice se automatski aktiviraju kako bi sprečile ili ublažile sudar. Osim otkrivanja vozila, omogućeno je i rano otkrivanje pešaka.Prilagodljivi tempomat za pun opseg vožnje

Prilagodljivi tempomat za pun opseg vožnje, deo paketa Toyota Safety Sense, omogućava automobilu održavanje konstantne brzine bez upotrebe papučice gasa, zadržavajući minimalnu, unapred postavljenu udaljenost od vozila ispred. Ako se ta udaljenost smanji, sistem smanjuje brzinu kako bi sačuvao udaljenost između automobila i vozila ispred, aktivirajući kočnice i usporavajući do zaustavljanja, ako je potrebno. Ako se udaljenost poveća, automobil će početi da ubrzava prema potrebi, sve dok protok saobraćaja ne omogući povratak na unapred odabranu brzinu krstarenja. Imajte na umu da je ova funkcija dostupna samo na vozilima s automatskim menjačem.
Upozorenje o napuštanju trake sa kontrolom upravljanja

Koristeći kameru za otkrivanje oznaka na putnoj traci ispred, upozorenje o napuštanju trake, deo paketa Toyote Safety Sense, upozoriće vozača zvučnim i vizuelnim upozorenjima ako vozilo počne da se udaljava od svoje trake bez uključenog indikatora pravca. Kontrola upravljača primenjuje korektivnu silu u slučaju nenamernog napuštanja trake.