TOYOTA ФИНАНС

TOYOTA COROLLA SEDAN GR SPORT NAJATRAKTIVNIJA VERZIJA COROLLE SEDAN DO SADA


• Corolla Sedan pridružuje se varijantama Hatchback i Touring Sport, i dobija novu GR SPORT verziju s dinamičnim dizajnerskim detaljima, kako spolja, tako i unutra
• Unutrašnji detalji od crnog piano laka, i novi izgled enterijera u bojama TOYOTA GAZOO Racing serije
• Ekskluzivna dvobojna karoserija, kao opcija

Toyota Corolla Sedan dobila je još atraktivniji izgled zahvaljujući novoj verziji GR SPORT koja je od sada deo i te game, sledeći uspeh GR SPORT izvedbi Corolla Hatchback i Touring Sports. Zajednička stilska rešenja, kao što su spoljni i unutrašnji detalji, aluminijumski naplaci i dizajn sedišta, primenjena su u sve tri karoserijske varijante, stvarajući neraskidivi duh porodice GR SPORT.

Zahvaljujući izgledu koji je inspirisan GR modelima naglašenih performansi, i živopisnim bojama koje podsećaju na TOYOTA GAZOO Racing, GR SPORT paket ističe mladalačke i dinamične linije elegantne i karakteristične karoserije sa četvoro vrata. Sedan verzija će ujedno biti prvi model sa oznakom GR SPORT koji će biti ponuđen tržištima Toyote u istočnoj Evropi.

Dodatnom vizuelnom svežinom Corolla Sedan postaje privlačnija mlađim kupcima. Hrom ustupa mesto crnim detaljima visokog sjaja spolja, uključujući masku hladnjaka, kućišta retrovizora na vratima, bočnim stubovima i pragovima, ističući sportski izgled automobila. Takođe, na uglovima prednjeg branika nalaze se sjajni crni otvori u obliku slova C, koji naglašavaju širok, čvrst stav automobila na putu.

Aluminijumski naplaci su crne boje, sa svetlijim tonom mašinske obrade paoka, i sa zaštitnim znakom GR na centralnom, crvenom poklopcu na točku. U ponudi su dva različita dizajnerska rešenja naplataka sa 10 paoka – standard je veličine 17 inča, dok se kao opcija nudi naplatak od 18 inča.



Dinamičan karakter se ogleda i u skladno postavljenom spojleru na poklopcu prtljažnika, u boji karoserije, uz crni detalj iznad registarske tablice, kao i oznaci GR SPORT na zadnjem delu.

Dinamična siva (Dynamic Grey) je nova boja namenjena verziji GR SPORT, a ima ih ukupno osam. Sedam boja, uključujući dinamično sivu, mogu da se kombinuju s crnim krovom, što po prvi put može da se dobije na Corolli Sedan kao dvobojna opcija karoserije.

Dinamiku koja preovlađuje u unutrašnjosti naglašavaju crne linije, upravljač presvučen finom, perforiranom kožom, i prednji aluminijumski paneli od brušenog aluminijuma, na kojima se nalazi znak GR. Prednja sedišta su sportska, oba izgledaju atraktivno i odlično drže telo, s dodatnim ispunama bočnih strana i naslona sedišta, uz oslonac za ruke između prednjih sedišta. Sedišta su presvučena mešavinom crne tkanine i visokokvalitetne sintetičke kože, sa štepom koji odlikuje kontrast bele i crvena boje, u skladu sa TOYOTA GAZOO Racing nijansama. Iste boje primenjene su i na zadnjim sedištima.

Kao opciju, kupci Corolle Sedan GR SPORT moći će da odaberu ambijentalno svetlo u kabini, spoljna LED svetla, i dvobojni završni izgled karoserije.

Nova Toyota biće dostupna s postojećim 1,8 hibridnim pogonom, kao i benzinskim motorom od 1,6 litara. Proizvodnja počinje u novembru 2020, a prodaja - u zavisnosti od tržišta - planirana je od januara 2021. godine.