Yaris Cross predstavljen srpskim olimpijcima

TOYOTA ФИНАНС

Srpski strelci nanišanili novi Toyotin SUV


· Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) obišla je izložbeni prostor Toyote na sajmu automobila u Galeriji Beograd i detaljno se upoznala s potpuno novim SUV modelom Yaris Cross

· Delegaciju OKS činili su predsednik Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, direktor marketinga Dejan Kozlina i srpski strelci, osvajači medalja u Tokiju, Damir Mikec i Milenko Sebić

· Yaris Cross premijerno je prikazan u Galeriji Beograd, čime je zvanično otpočela prodaja na srpskom tržištu


Potpuno novi Toyotin SUV model, koji konkuriše u B segmentu tržišta, započeo je svoj tržišni pohod u Evropi tokom avgusta. Samo mesec dana kasnije, veliki novitet dostupan je i na srpskom tržištu po početnoj ceni od 17.490 EUR (verzija 1.5 Luna).



Milenko Sebić (strelac), Aleksandar Andrić (PR menadžer Toyote Srbija), Božidar Maljković (predsednik OKS), Damir Mikec (strelac), Robert Lukić (direktor Toyote Srbija) i Đorđe Višacki (generalni sekretar OKS)


Yaris Cross dizajniran je u Evropi, gde se i proizvodi u Toyotinim pogonima u Valensijenu (Francuska). To je drugi model koji se bazira na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile, kao i osmi model obuhvaćen Toyotinom novom globalnom arhitekturom (TNGA - Toyota New Global Architecture).

Novi SUV važan je deo strategije kojom se osnažuje lokalizacija proizvodnje i dostizanje maksimalnih proizvodnih kapaciteta koji su usmereni na Toyotin cilj povećanja prodaje u Evropi na 1,5 miliona vozila do 2025.



Strelac Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u Tokiju


Yaris Cross objedinjuje “Big-Small” filozofiju i druge prednosti hečbek (Hatchback) verzije modela Yaris, koji je aktuelni automobil godine u Evropi, s autentičnim karakteristikama Toyotinih SUV modela uz poseban osvrt na RAV4 koji dominira tržištem više od 25 godina.

Kupcima je na raspolaganju izbor između benzinskog motora od 1,5 litara (125 KS) i hibridnog pogona maksimalne snage 116 “konja”. Yaris Cross jedini je model u klasi koji nudi AWD-i, inteligentni pogon na sva četiri točka, kao i vrhunsku sigurnosnu opremu u okviru najnovije generacije proslavljenog Toyota Safety Sense (TSS) sistema.



Direktor Robert Lukić se u ime kompanije Toyota Srbija zahvalio srpskim olimpijcima na sjajnim rezultatima u Tokiju i uručio poklon - trening bezbedne vožnje u centru Nacionalne vozačke akademije (NAVAK)


Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu s predsednikom Božidarom Maljkovićem, detaljno se upoznala s novim Yarisom Cross prilikom posete Toyotinom izložbenom prostoru na sajmu automobila u Galeriji Beograd. Osvajači medalja u Tokiju, strelci Damir Mikec (srebrna medalja - vazdušni pištolj sa 10 m) i Milenko Sebić (bronzana medalja - malokalibarska puška, trostav 50 m), s velikim interesovanjem razgledali su Toyotin novitet i posebno pohvalili dizajn i komoditet u kabini, dok je činjenica da se Yaris Cross može naručiti i s pogonom na sva četiri točka pozitivno iznenadila sve članove delagacije OKS jer je to zaista veliko osveženje na tržištu SUV/krosovera u B segmentu.

Direktor Toyote Srbija, Robert Lukić, zahvalio se srpskim olimpijcima na sjajnim rezultatima i načinu na koji su reprezentovali našu zemlju u Tokiju i iskoristio njihovu posetu da im uruči poklon - trening bezbedne vožnje u centru Nacionalne vozačke akademije (NAVAK), s kojom Toyota tesno sarađuje više od jedne decenije.

Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbija traje od 2018. godine, a vozila ove japanske kompanije su “Zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije“. Toyota je takođe i globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).



Strelac Milenko Sebić, osvajač bronzane medalje u Tokiju