E-zakazivanje servisa Besplatno isprobajte Toyotu Cenovnici i katalozi Kontaktirajte nas Konfigurišite svoju Toyotu

TOYOTA HILUX OSVOJILA INTERNACIONALNU NAGRADU ZA NAJBOLJI PIK-UP


· Žiri je cenio novi moćni i uglađeni motor Hiluxa, odličnu upravljivost i njegove legendarne odlike - kvalitet, izdržljivost i pouzdanost

· Nagrada još više podstiče Toyotine ambicije da dodatno ojača poziciju na evropskom tržištu lakih komercijalnih vozila

Toyota Hilux proglašena je pobednikom 6. Međunarodnog izbora za pik-ap (International Pick-up Award - IPUA) 2022/2023. godine. Uručenje ove prestižne nagrade u konkurenciji pik-ap vozila srednje veličine obavljeno je tokom izložbe Solutrans 2021, u francuskom gradu Lionu.„Svake druge godine, od 2009, dodeljuje se nagrada za Međunarodni pik-ap godine, najboljem pik-apu od jedne tone nosivosti, u skladu sa današnjim poslovnim potrebama“, objašnjava predsednik žirija za izbor Međunarodnog vana godine (International Van of the Year) Jarlath Sweeny, koji organizuje ovo takmičenje: „Kao višenamensko vozilo koje se proizvodi i prodaje širom sveta, i proizvod i tržište nastavljaju da se razvijaju, s mnogim brendovima koji postavljaju visoke standarde u pogledu performansi, bezbednosti i udobnosti vozača i putnika“.

Višestruko nagrađivani Hilux dobio je ovo najnovije priznanje od strane stručnog žirija Međunarodnog vana godine ne samo zbog svog novog, moćnog i uglađenog pogonskog sklopa, preciznog upravljanja i, naravno, legendarnih odlika kvaliteta, trajnosti i pouzdanosti (Quality, Durability, Reliability - QDR), nego i zbog svoje sve veće privlačnosti na rastućem svetskom tržištu vozila koje pružaju mogućnost dvostruke upotrebe – za slobodno vreme i poslovne potrebe.Komentarišući ovaj uspeh, potpredsednik Toyote Motor Europe za prodaju, marketing i iskustvo kupaca, Didier Gambart, rekao je: „Sa više od 50 godina nasleđa, Hilux je uvek bio sinonim za izuzetan kvalitet, izdržljivost i pouzdanost, ujedno i sa veoma velikim terenskim sposobnostima. Sada, sa najnovijim Hiluxom, proširili smo ponudu motora novim 2,8-litarskim dizelom koji nudi još više prefinjenosti i snage, omogućavajući nam da zadovoljimo potrebe kupaca koji žele ne samo sirovu snagu, već i vozilo za slobodno vreme. Dakle, za nas ova nagrada predstavlja priznanje za sve suštinske kvalitete Hiluxa, koji sada nudi još više mogućnosti”.Prva generacija Hiluxa je predstavljena 21. marta 1968. godine u Japanu, a godinu dana kasnije model je stigao na evropsko tržište. Od tada je Hilux pik-ap postao jedan od najuspešnijih modela u Toyotinoj gami.

Čuven po svom kvalitetu, izdržljivosti i pouzdanosti, nezaustavljivi Hilux je dokazivao svoju nepobedivost nebrojeno puta, osvajajući Severni pol, islandske vulkane i Antarktik, a takođe se našao i na pobedničkom podijumu “Dakar relija”.

Danas se Hilux proizvodi u šest različitih zemalja i prodaje se u 180 zemalja i regiona širom sveta. Sa ukupno više od 18 miliona prodatih vozila, to ga čini omiljenim pik-apom na svetu.Pored titule koje je Hilux osvojio, ta nagrada će ojačati Toyotinu rešenost i napore da razvija ponudu lakih komercijalnih vozila (LCV) u Evropi. To potvrđuje i nedavna Toyotina ekspanzija LCV modela i ulazak u novi segment, sa modelom PROACE CITY, zatim novom erom komercijalnih vozila predvođenih verzijama PROACE ELECTRIC i PROACE CITY ELECTRIC, kao i obnovljenim Hiluxom, koji stiže sa pojačanim 2,8-litarskim motorom, s poboljšanim performansama na putu i ​​van njega.

Sa svim ovim impresivnim proizvodima, Toyota ima za cilj da dostigne 5% tržišnog udela LCV do 2023. godine.


Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično.