Svetski šampionat u reliju

TOYOTA ФИНАНС

Naša težnja za visokim performansama u WRC-u

Okićen brojnim titulama, pobednički Yaris WRC uspeo je da hrabro uđe u novu eru FIA Svetskog šampionata u reliju. Senzacionalni GR Yaris Rally1, sa hibridnim pogonom, predvodi  TOYOTA GAZOO Racing World Rally tim pomerajući granice ka boljem, i to na najzahtevnijim reli etapama na svetu.
Jari-Matti-Latvala-for-WRC-page

Pobednik 18 trka Svetskog šampionata u reliju

Jari-Mati Latvala (Jari-Matti Latvala) je najiskusniji vozač u istoriji WRC-a i deo je tima TOYOTA GAZOO Racing World Rally od svog debija 2017. godine. Sada u ulozi direktora tima, nastavlja da traga za načinom kako napraviti još bolji automobil.

Osetite uzbuđenje Toyote Gazoo Racing WRC na Croatia Rally.

photo-day2-08

Croatia Rally, treću godinu uzastopno, destinacija je za sve ljubitelje WRC. Ovogodišnji, trodnevni Croatia Rally, započinje u Zagrebu i obuhvata trku na 301,26 km sa 20 izuzetno atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija: Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku i Grad Zagreb, koji će biti početna i završna tačka trke.

Sve započinje ceremonijalnim startom kod Zagrebačkih fontana, dok je na popularnom Zagrebačkom Velesajmu ciljna rampa, gde će ujedno biti i servisno parkiralište. Prijavljeno je ukupno 57 posada iz dvadeset zemalja.

photo-day3-08

U prethodna dva izdanja Rally Croatia, TGR tim je ostvario pobede. Ove godine u Hrvatsku kao vodeći u WRC poretku stiže osmostruki svetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, pobednik prvog Rally Croatia. Uz njega, boje Toyote braniće prošlogodišnji pobednik Croatia Rallyja Finac Kalle Rovanpera, koji je ujedno aktuelni svetski prvak i Velšanin Elfyn Evans. Kao četvrti vozač, koji ne može osvajati timske bodove, prijavljen je Japanac Takamoto Katsuta.

 

 

 

HomeBanner_960x832

TGR tim na ovom takmičenju predstavlja svoj najnoviji model - GR Yaris Rally1 Hybrid, koji je dizajniran i izgrađen prema najvišim standardima sportske izdržljivosti i performansi.

Pratite nas na društvenim mrežama i budite u toku sa svim najnovijim informacijama.

Pridružite nam se i budite svedoci kako Toyota pomera granice sve dalje i snažnije.

GR-Yaris-Rally1

GR Yaris Rally1

Upoznajte GR Yaris Rally1, naslednika izuzetno uspešne verzije Yaris WRC. Sa hibridnom tehnologijom po prvi put u vrhunskom reliju, GR Yaris Rally1 objedinjuje isti 1,6-litarski turbo motor iz Yarisa WRC-a sa baterijom od 3,9 kWh i motor-generatorom (MGU) kako bi vozačima obezbedio preko 500 KS. Zbog propisa koji uslovljavaju manje složenu aerodinamiku, povratak na mehaničku promenu stepena prenosa i uklanjanje aktivnih centralnih diferencijala, nova era verzija Rally1 obećava da će performanse automobila i vozača dostići nove vrhunske domete.
  • Motor

    Turbo motor 1,6 l, 4 cilindra, sa direktnim ubrizgavanjem i dodatnom hibridnom jedinicom

  • Maksimalna snaga

    Preko 500 KS

  • Maksimalna brzina

    201 km/h (specifičan odnos) - prilagođena za neverovatno ubrzanje i odziv motora

  • Dužina - širina

    4.225 mm (sa aerodinamičnim dodacima) - 1.875 mm

  • Visina

    Prilagodljiva

  • Rastojanje između točkova

    Prilagodljivo

  • Međuosovinsko rastojanje

    2.630 mm

  • Najmanja težina

    1.260 kg

  • GR Yaris. Bezgranično uzbuđenje

    Razvijen u saradnji sa stručnjacima tima TOYOTA GAZOO Racing World Rally, GR Yaris stiže na put sa vodećom trkačkom tehnologijom i iskustvom. Uključujući moćan 1,6-litarski, 4-cilindrični turbo motor, napredni GR-FOUR 4WD sistem i laganu karoseriju sa 3 vrata, GR Yaris je rođen u WRC-a kako bi pružio beskrajno uzbuđenje na putevima kojima se krećete.

  • Svi putevi vode ka pobedi

    Makadam: oštra skretanja, putevi koji ne praštaju greške i izdržljive tvrde gume. Spušteno ogibljenje je neophodno za događaje obeležene velikim brzinama, kao što je to na reliju u Estoniji.

    Šljunak: izrovani putevi, kamenite staze i niz različitih  smesa za gume. Izdignuto ogibljenje za vožnju po šljunkovitoj podlozi ključno je za vruće vremenske prilike, kao što je to na reliju na Novom Zelandu.

    Sneg: zaleđeni putevi, snežni nanosi i gume sa ekserima. Podešavanje ogibljenja na podlozi sa minimalnim prianjanjem od suštinskog je značaja za takmičenja na temperaturi ispod nule, kao što je to na reliju u Švedskoj.